Mac

Mythe veilige Mac ontkracht

Een voormalige NSA-medewerker snoeit eenvoudig de beveiligingssoftware van het macOS van Apple OS en ontkrachtte de mythe van de veilige Mac.

Het is Defcon in Las Vegas, een van de grootste hackersconferenties ter wereld, en Patrick Wardle treedt op. De voormalige medewerker van het Amerikaanse inlichtingenbureau NSA demonstreert live en voor de wereld hoe gemakkelijk het is om het Apple-besturingssysteem macOS te hacken. Hij beschouwt dit als triviaal en biedt verschillende mogelijkheden, die inderdaad heel gemakkelijk lijken om het systeem te hacken. Hij wilde de mythe ophelderen dat Macs niet polijsten, waar velen nog naartoe zouden gaan. In plaats daarvan beschouwt hij Windows 10 nu zelfs als de veiligere versie. Hij schakelde zelf over naar het defensief na zijn tijd als hacker voor de NSA en richtte Digita Sercurity op, een bedrijf dat enterprise-class beschermingsprogramma's voor Macs ontwikkelt.

Windows veiliger dan Apple

Tegelijkertijd biedt hij een reeks zelfgeschreven kwaadaardige software op zijn privé-startpagina, die in theorie gemakkelijk door iedereen kan worden gebruikt. Tegenwoordig hoef je geen malware meer specifiek voor Macs te programmeren, je kunt ze gewoon kopiëren en aan het werk zetten. Hij wilde laten zien dat het hacken van macOS verre van zo moeilijk is als algemeen wordt aangenomen en dat het daarom waarschijnlijk veel vaker zal voorkomen dan je denkt. Hij had altijd de moeite genomen dat deze mythe van de ruige Mac zelf dankbaar werd aanvaard en zelfs gevoed door Apple. Traditioneel was het waar dat Windows gemakkelijker te hacken was, tegenwoordig is dit absoluut niet meer het geval.

Apple kan niet achteraf worden geïnstalleerd

Hij beschouwt Windows 10 als veel veiliger, hoewel het beveiligingsniveau de afgelopen jaren over het algemeen aanzienlijk is verbeterd. Maar in macOS ziet hij vandaag het gemakkelijkere doelwit, wat naar zijn mening ook te wijten is aan het feit dat Apple te veel op zijn lauweren heeft rust. Ook speelde in het verleden de discrepantie in gebruikersaantallen een belangrijke rol bij het waarom van minder aanvallen op Macs. Windows was en is marktleider en heeft nog steeds ongeveer 8 keer te veel gebruikers voor Apple.

Malware specifiek voor Apple

Maar het aantal Apple groeide gestaag, zodat nu ongeveer 100 miljoen Macs in gebruik zijn, zoals het bedrijf zelf aankondigde. Dit maakt de aanvallen op Macs ook veel aantrekkelijker dan voorheen. Bovendien worden Macs vaak gebruikt door het senior management, wat hun aanvallen op hen verhoogt. Apple-hardwaregebruikers moeten dienovereenkomstig zoeken naar Mac-specifieke beveiligingssoftware. 

5 september 2019

Start uw CRM selectie

Ontdek welke CRM systemen het beste passen bij uw onderneming

In welke sector bent u actief?

Waarom dit belangrijk is bij uw CRM selectie: CRM systemen worden over het algemeen niet ontwikkeld voor specifieke sectoren. Toch is het belangrijk om rekening te houden met uw branche tijdens de zoektocht naar de juiste software. Leveranciers met ervaring in uw branche snappen sneller uw bedrijfsprocessen waardoor de implementatie soepeler verloopt.

Voer het aantal medewerkers en gebruikers in

medewerker(s)
gebruiker(s)

Waar gaat u het CRM systeem vooral voor gebruiken?

Wilt u het CRM systeem integreren met andere software?

Hoeveel tijd wilt u uittrekken voor de implementatie van het CRM?

Overige vragen

Moeten uren worden geregistreerd in het CRM?
Werkt uw organisatie meer b2b, b2c of beide?
Heeft uw organisatie meerdere vestigingen?
Opereert u internationaal?
Is de hoofdvestiging in België?
CRM leveranciers zoeken...
systemen gevonden

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend informatie over de 7 meest geschikte leveranciers

Wij hebben uw aanvraag goed ontvangen

  • Op basis van de door u ingevulde informatie gaat onze consultant vrijblijvend aan de slag
  • Onze consultant maakt een selectie uit de gevonden CRM leveranciers die het best passen bij uw onderneming
  • U ontvangt gratis een shortlist met informatie over de 7 meest geschikte leveranciers
  • Bij vragen of onduidelijkheden neemt hij mogelijk contact met u op
Bekijk longlist
Selectie opnieuw starten

Striktly Business Software opent drie extra kantoren

ERP-en CRM-softwarebedrijf Striktly Business Software, met onder andere een kantoor in Brussel, opent dit voorjaar drie nieuwe offices in België.

Lees verder

Buitendienst nog altijd zeer belangrijk

Uit een enquête blijkt nu dat de buitendienst niet is beëindigd, ondanks de steeds toenemende e-commerce. Het blijft een belangrijk onderdeel van de verkoop.

Lees verder